Portfolio

Zacht Zand werkt aan verschillende projecten, evenementen en bijeenkomsten. Maak kennis met de uiteenlopende activiteiten in onze portfolio.

DigiTAAL vrijwilligersdag

In de week van de Alfabetisering, organiseerde verschillende Utrechtse taalorganisaties een dag voor alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor mensen met een taalvraag. Zacht Zand verzorgde een randprogrammering waarin we de bezoekers uitdaagde om gezamenlijk een verhaal te maken. 

Wat als er een wereld zou zijn zonder taal? Zouden taalvrijwilligers dit laten aflopen als een utopische of dystopische wereld?

13-09-2019

WAAN

Voor een tweede keer dit jaar hebben de Theaterbeweging en Zacht Zand samengewerkt voor de locatie theatervoorstelling WAAN.  Deze editie op het terrein van GGnet in Warnsveld, heeft Zacht Zand zich gericht op het ondersteunen van de publieksbegeleiders.

Op de uitvoerende dagen was Zacht Zand aanwezig als locatiemanager en contactpersoon voor de publieksbegeleiders.

24-05-2019 /26 -05-2019

De Stadstafel x AK24

Zacht Zand heeft een avond mogen organiseren in AK24, als onderdeel van de expo van Jelle Korevaar. De kunst van Jelle gaat opzoek naar de wisselwerking tussen kunst, religie en lijden. 

Op deze avond schoven onbekenden met elkaar aan tafel en werd het gesprek en het eten met elkaar gedeeld. 

22-04-2019

Let's make voting great again
De Politieke Pubquiz

LET'S MAKE VOTING GREAT AGAIN Zacht Zand

Op 24 april organiseerde Zacht Zand een politieke pubquiz in het Huis Utrecht. Een avond waar de Europese Politiek centraal stond en waar we probeerden om deze ingewikkelde politiek leuker en toegankelijker te maken voor Utrechtse jongeren. De avond bestond uit een politieke pubquiz, gehost door de Utrechtse Kiesvrouwen, en een uitleg van de Utrechtse vertegenwoordiger in Brussel: David Langerak.
Samen zijn we opzoek gegaan naar de betekenis van deze verkiezingen voor ons stadsie en daarbuiten. Los van informatief was het ook nog eens leuk, dankzij de muzikale en humoristische intermezzo’s van de Kiesvrouwen en een photobooth van studenten aan de HU. Politiek is vanaf woensdag 24 april een stuk minder saai geworden. Op 23 mei zijn de Europese Verkiezingen, maar jongeren stemmen niet, toch? Prove them wrong!

24 – 04 – 2019

Catching Cultures Orchestra Festival

Zacht Zand vierde feest tijdens het jubileumweekend in TivoliVredenburg! Met het Catching Cultures Orchestra Festival werd het podium met verschillende culturen gedeeld. Ook het publiek was gevarieerd, waar de bewoners van de Utrechtse Asielzoekerscentra waren uitgenodigd.

Zacht Zand werd door het orkest gevraagd om de verbinding te faciliteren tussen de verschillende bezoekers. Hoe? Met een bingo natuurlijk! 
Aan de hand van een mobiele, gouden bingo werden de deelnemers uitgedaagd om met onbekenden een team te vormen, in gesprek te gaan en opdrachten uit te voeren.

27 – 01 – 2019

 

Mensenrechtendiner

10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Dit jaar bestaan de Mensenrechten 70 jaar en dat mag gevierd worden! Onder het genot van een diner werd de avond gevuld met performances rondom het thema Mensenrechten. Sprekers, muzikanten en dansers: allen gaven zij een eigen kijk en ervaring binnen dit thema. Zacht Zand had als taak om de tafelgasten met elkaar te verbinden en naast de viering ook nieuwe plannen te maken voor het aankomende jaar.

Zacht Zand werkte samen met de Utrechtse Mensenrechtencoalitie, de Gemeente Utrecht, Artikel1 en Het Huis Utrecht.

10 – 12 – 2018

WAAN

De Theaterbeweging en Zacht Zand hebben samengewerkt voor locatie theatervoorstelling WAAN.  Zacht Zand heeft zich gericht op het werven en ondersteunen van de publieksbegeleiders.

Op de uitvoerende dagen was Zacht Zand aanwezig als locatiemanager en contactpersoon voor de publieksbegeleiders.

 5 – 10 – 2018 / 11 – 11 – 2018

ODAM

Op 12 juni stond Zacht Zand op de gallery take-over van Amsterdam: ODAM.
In de galerie van Martin van Zomeren zette Zacht Zand een programma neer met een uitdaging voor de bezoekers: hoe kijk je met een ander perspectief naar kunst? Bezoekers werden uitgedaagd met opdrachten en een mooie lezing van Moulsari Jain.
Het resultaat: nieuwe perspectieven, mooie gesprekken en geniale inzichten. 

12 – 06 – 2018

FLIGHT, FRIGHT, FIGHT!

Op 24 mei heeft Zacht Zand, in samenwerking met A Bigger Story, het evenement Flight, Fright, Fight georganiseerd. Bar Stadstuin is omgebouwd tot een utopie en dystopie. De avond stond in het teken van op welke wijze storytelling bij kan dragen aan het verduurzamen van de samenleving.
Zacht Zand was verantwoordelijk voor de programmering van sprekers, randprogrammering, kunst expositie en -veiling.
Het evenement was de kick off van A Bigger Story: een community die doormiddel van storytelling aan wilt zetten tot actie.
Kijk hier voor een fotoverslag van de avond.

24 – 05 – 2018

The Hungover Games

03-2018 / HEDEN 

Bij The Hungover Games speel je je kater uit met verschillende bordspelletjes, muziek, comfortfood en speciaalbier. Iedere editie werkt Zacht Zand samen met een andere brouwerij, om zo zoveel mogelijk verschillende speciaalbiertjes op de kaart te zetten.
Tijdens deze middag zijn spelletjes de verbindende factor voor ontmoetingen en gezelligheid.

03-2018 / 2019

De Stadstafel

Zacht Zand nodigt je uit om aan te schuiven bij de Stadstafel. Elke woensdagavond zit er een andere tafeldame of -heer voor je klaar. Deze verzorgt een korte lezing of workshop voor dat we samen gaan eten. Op deze avond ontmoet je nieuwe mensen en samen leer je wat nieuws onder het genot van de daghap.
Waarom elke avond thuis eten als het ook aan de Stadstafel kan?

04-2018 / 2019

Lesprogramma: Leonardo da Vinci

Zacht Zand heeft in 2018 haar eerste workshop ontwikkeld voor basisscholen. Het lessenpakket bestaat uit drie lessen. De leerlingen krijgen les over Leonardo Da Vinci en mogen zelf uit gaan vinden. Creatief denken staat centraal in deze workshop.

De workshop is, met aanpassingen, voor alle klassen op de basisschool geschikt.

03-2018

Creativiteit in je vingertoppen

Zacht Zand heeft meegebouwd aan creativiteit in het onderwijs. Het Cultuurknooppunt heeft de oude gevangenis in Utrecht een dag omgetoverd tot creatieve broedplaats voor iedereen die in het onderwijs werkt. Zacht Zand heeft drie cellen ingericht over creatief denken.

Culturele programmering
B. Amsterdam

Zacht Zand stond voor de uitdaging een culturele programmering te ontwikkelen binnen de start up community van B. Amsterdam. We zijn intensief bezig geweest met het maken van een verbinding tussen de business- en de culturele wereld. Er zijn pilots gedraaid om te onderzoeken of een culturele programmering past binnen B. Amsterdam. Ontmoetingen, lezingen, en inspiratie stonden hier centraal.
03-2017 / 06-2017